May 21, 2011

aku yang tak pernah bercerita

Aku yang tak pernah bercerita tentang aku n hubby yg dalam usaha untuk menjadi ayah dan ibu. Getting pregnant is so hard. Apa2 yg aku buat untuk cerahkan peluang hamil tak pernah aku ceritakan kat blog kesayangan aku ni. Aku tak pasti kenapa. Walau aku terlalu ingin bercerita. Mungkin aku malu kot. dah 2 tahun 9 bulan aku kahwin belum lagi dapat anak. Walhal aku rasa bersalah sebab blog ni dibuat untuk aku review balik cerita2 hidup aku tarikh2 penting dlm hidup aku. Cerita perkahwinan aku pon aku tak cite dlm nie. Huhu.

Sejujurnya aku amat mengerti. Walau apapun usaha selagi Allah belum izinkan untuk dapat zuriat selagi itulah takde. Ujian untuk hambanya yg terpilih supaya kita lebih dekatkan diri dengan pencipta-Nya. Tapi sebagai hambanya kita kena redha, terima dengan lapang dada dan jangan putus berikhtiar. Seandainya Allah menghendaki terjadilah ia maka terjadilah. KUN FAYAKUN.

TerIngat cerita nabi Zakaria. Nabi Zakaria berdoa kepada Allah
"Ya tuhanku, sesungguhnya tulangku telah lemah dan kepalaku telah ditumbuhi uban, dan aku belum pernah kecewa dalam berdoa kepada Engkau. Dan sesungguhnya aku khawatir terhadap urusan sepeninggalanku, sedangkan isteriku adalah seorang yang mandul, maka anugerahkanlah aku dari sisi engkau seorang putera yang akan mewarisi sebahagian keluargaku Yaqub dan jadikanlah ia seorang yang diredhai."

Tuhan berfirman "hai zakaria, sesungguhnya Kami memberi kabar gembira kepadamu akan beroleh seorang anak yang namanya Yahaya, yang sebelumnya Kami belum pernah menciptakan orang serupa dia"

Zakaria berkata "Ya tuhanku, bagaimana akan ada anak bagiku, padahal isteriku seorang yang mandul dan aku sendiri sesungguhnya sudah mencapai umur yang sangat tua."

Tuhan berfirman " Demikianlah. Hal itu adalah mudah bagi-Ku; dan sesungguhnya telah aku ciptakan kamu sebelum itu, padahal kamu di waktu itu belum ada sama sekali."

Kisah maryam dan nabi isa a.s


Ketika Allah meniupkan roh ke dalam rahim Maryam. Jibril memberitahu bahawa Tuhan memberinya seorang anak laki2 yang suci

Maryam berkata "Bagaimana akan ada bagiku seorang anak laki2. Sedang aku tidak pernah seorang manusiapun menyentuhku dan aku bukan pula seorang penzina."

Jibril berkata : demikianlah. Tuhanmu berfirman "Hal itu adalah mudah bagi-Ku; dan agar dapat kami menjadikannya suatu tanda bagi manusia dan sebagai rahmat dari Kami, dan hal itu adalah suatu perkara yang sudah diputuskan"

~petikan surah maryam~

Kisah inilah yang menguatkan emosi aku untuk hadapi ujian Allah ini. Selebihnya sokongan moral dari suami tercinta. Selepas ni aku akn bercerita tentang pengalaman2 aku dalam usaha untuk mengandung untuk dikongsi bersama pembaca blog aku nie. Walaupun aku tak rapat dan tak punya ramai kawan dialam maya nie. Tapi aku tau ade yg singgah blog aku setiap hari. Secara konsistennye pengunjung blog aku lebih dari 30 orang setiap hari...terima kasih semua


12 comments:

cheq sue dieyha said...

dlm family sy pn ada yg x dpt anak,mgkn allah mahu menguji kita dgn perkara yg lain dulu sblm mberi kita rezeki.sy pn mcm 2,allah mberi ujian rumahtangga pd sy sblm mberi sy rezeki.alhamdulillah,akhirnya allah mberi zuriat pd kami slps suami berubah.jgn berputus asa,berdoalah..allah tetap mendengar doa kita.sblm sy disahkan pregnant,sy ada mkn 1 ubat yg diiklankan dlm fb.klau x silap jamu perawan tp sy pn x pasti sy hamil disebabkan ubat 2 atau x.

tulip said...

yea cheq sue tahniah akhirnya kamu dah beroleh zuriat...Terima kasih. Orang2 yg mengalami jer tahu perasaan kita.

Fourzie said...

dear Hunny,

Biar apa pun terjadi aku akan tetap di samping mu...

Mari kita hadapi dugaan ini bersama..

Allah sentiasa bersama orang-orang bersabar...

Kita memang dalam proses untuk mendapatkan zuriat... insyaallah....

tulip said...

tq daddy. I luv u. Jika bukan kekuatanmu yg kau pinjamkan padaku aku telah rebah berkali2.

Marina said...

aku ader terbace satu petua ni...ambik beberapa kacang hijau...nko letakkan atas kapas(pastikan kacang tu terendam dalam air)..tgu sampai keluar taugeh...batang dier tu tgu pjg dier dua kali ganda dari kepale taugeh...dah cukup panjang, nko buang kulit kacang tu, nko rebus taugeh tu bersama 2 gelas air...tgu sampai separuh air dier dah kering....nko minum...daripada komen yg aku bacer tu adela 2,3 org dah cuber...alhamdulillah berjaya...

tulip said...

thanks marina. Pernah jumpe gak petua tu dlm blog tp tak penah try. coz maleh nak rendam kot. Eh ko dah ade isi lum? hehe. Kali ni giliran ko lak kene tanya pengantin baru kan. hehe

Anonymous said...

purchase backlinks online seo backlinks back link building

Anonymous said...

Hey there! I just want to offer you a huge thumbs up for the great info you have here on this post. I'll be coming back to your blog for more soon.

[url=http://onlinepokiesking4u.com]real money pokies[/url]

Anonymous said...

Hi there! I simply want to offer you a huge thumbs up for the great information you have got right here on this post. I'll be coming back to your site for more soon.

[url=http://onlinepokiesking4u.com]onlinepokiesking4u[/url]

Anonymous said...

Hello! I just want to give you a huge thumbs up for your great information you have here on this post. I'll be returning to your blog for more soon.

[url=http://xrumergeek.com]seo service[/url]

Anonymous said...

cheat black ops 2 - Cheats BlackOps 2

http://majorcheat.com/

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

cheats black ops 2 / Blackops2 cheats

http://majorcheat.com/

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

hacker black ops 2 _ cheat blackops 2 zombie 2

http://majorcheat.com/index.php/accueil/cheat-black-ops-2-wallhack

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

cheatsblackops 2 , CheatBlackOps 2 , cheater-black-ops-2

http://majorcheat.com/index.php/accueil/cheat-black-ops-2-wallhack

_________________________________________________

Cheat pour Black Ops 2 majorcheat.com Majorcheat.com


new cod: mw3 aimbot - triche black ops 2

http://majorcheat.com/index.php/accueil/cheat-black-ops-hack-ps3-xbox360-pc

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Blackops2 cheats / mw3 cheats
http://majorcheat.com/index.php/accueil/cheats-black-ops-2-mw3-hacks

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

cheats black ops2 _ cod 9 cheats aimbot,2

http://majorcheat.com/

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
speed black ops 2 , cheats blackops 2 ps3, , hack black ops 2

http://majorcheat.com/index.php/accueil/cheat-bf3-wallhack-aimbot-esp-ps3-xbox360

----------------------------
Black Ops 2 Cheat majorcheat.com level hack bo2 - loby cheat

http://majorcheat.com/index.php/acces-vip-black-ops-2-cheat

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Blackops2 hacker black ops 2 / video games_

http://majorcheat.com/index.php/tutorial-programme-cheat-black-ops2

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

free aimbot games' black ops2 _ cheatin blackops_2

http://majorcheat.com/acceuil/cheat-black-ops-2.html

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
cheats for call of duty black 2 , cheats blackops 2 ps3, , hack black ops 2

http://majorcheat.com/index.php/acces-vip-black-ops-2-cheat

[url=http://majorcheat.com]call of duty black ops 2 cheat[/url]

Anonymous said...

You are so interesting! I don't suppose I've truly read through anything like this before. So wonderful to find another person with a few original thoughts on this subject. Seriously.. thank you for starting this up. This website is one thing that is needed on the web, someone with a bit of originality!

[url=http://truebluepokies4u.com]truebluepokies4u.com[/url]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...