Mar 21, 2011

dipujuk dirayu

hmmm....ape sajelah yg melanda aku bulan ni. Skang aku dah terima 2 offer kerja di syarikat baru. Aku dah tolak 2 sesi interview krn merasakan aku dah suke ngn 1 syarikat ni. Walaupon gaji yang ditawarkan tak banyak mane coz nnt diambilkira tol n parking dan minyak mmg takde berlebih2an nye. Tapi mcm niat memule aku tukar bos bukan sebab gaji tapi sebab2 yg pernah aku nyatakan sebelum ini.

Aku cume harap aku leh dapat ramai kawan n suasana kerja yg lebih baik dan menggembirakan.

Tapi tadi bos pujuk lagi...Huhu. Dulu mase isteri dia pujuk aku rasa sedih la jugak coz baru jer bagi surat benti keje gabra pon tak abih lagi. Tapi bile dah aku lalui fasa tu, masa bos tanya tadi aku dah leh gelak2. Dia tanya ape kekuranagn syarikat dia? Ape yang boleh dia buat supaya aku terus bekerja kat situ? Gaji ker cuti ker kawan ramai ker? kalo gaji boleh buatkan aku stay dia boleh consider.....

Katanya aku antara pekerja terbaik yg pernah dia ada. Aku tau semua hal2 syarikat. Kat mana nak cari fail tu, fail ni, drawing tu, tau setting plotter dll.

>Ish tu sape yg diajar pon akan tau lah kan....


Ah masa ni aku rasa amat payah. Takkan lah diorang nak tukar polisi syarikat diorang semata2 nak meet aku punye requirement. Aku cume cakap saya dah bgtau J*** itu hari kenapa saya nak benti.
Ya. But u said u want to think it. Plz think very well. We need u.

Aku tak mampu nak ckp pape....Huhu. Aku senyum jer. Tapi aku tak bgtau lagi aku mmg betul2 nak berenti dan dah terima offer syarikat lain.

~JGN goyahkan pendirian aku~


2 comments:

SweetSyaza said...

camtu taya tukar tempat kije la akak tulip..hehe

tulip said...

ok..sila2... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...