Mar 31, 2010

cite hamster lagi...

Sebenarnya hamsterku yang kubela setahun lebih telah pergi meninggalkan kami suami isteri. Huhu. Cite ni terjadi time cny holiday jugak. Mereka kubawa balik kampung. Suke nenek aku tgk gelagat hamster pertama kali. Naik roller berganti2, berebut mknn. Haha. Ade ker nenek suruh tinggalkan hamster kat sana. Sape nk bg mknn dia tkr serbuk kayu dia. Alaa sori la nenek. Walaupon aku ni pantang org mintak kesian nk bagi jer tapi kurasa nenek bergurau tu.


So nak dijadikan cite setelah mengembara dari bagan serai, lenggong n gerik n lenggong balik masa nilah aku buat kesilapan besar. Hari nak balik KL singgah sebentar rumah mak mertua di Lenggong macam biasa. Sampai sana kul 3 camtu. Target bertolak KL kul 5 camtu lepas asar. Disebabkan sekejap aku tinggalkan budak2 tu dlm kete. Budak2 tu merujuk kepada hamster la yea. U all tau kan bln 2 n bln 3 bulan yang panas n kemarau. Masa nak balik KL check diorang baru sedar diorang dah mati. Sedih. Cam nak nangis ajer aku. Aku yang bersalah. Biarkan mereka dlm kepanasan melampau dlm kereta. Huahua.


So now..aku baru jer beli hamster baru. Sekor tina n sekor jantan. Comel kecik lagi. Bulu pon putih bersih gi.. Kali ni diorg manja sikit tak macam dulu ganaih sungguh. Gigit jari kitorang. Gaduh selalu sampai telinga terkoyak, blakang berlubang... aduss. Hope yang ni baik2 ajer.


Rindu kat diorang. Setiap hari peruntukkan masa belai diorang. Huhu. Kerana kutiada anak untuk dibelai. Huhu.




-Ni dari henpon ajer.


5 comments:

Ain Suka Biru said...

berapa ek modal nk stat bela hamster??

tulip said...

sangkar complete dgn roller tempat minum, makan, rumah around RM50. Keluasan berbeza..

Hamster kalau beli kat downtown KL ni around Rm15 sekor untuk roboroski kalau syrian 10. Klau kat kedai pet house harga lain la sikit.

makanan pasir mandi dan serbuk kayu asing. lbh kurang 25.00. tgk jenis gak.

so dlm rm100 jer memuler

Ain Suka Biru said...

owh
biasa die ada buat bunyi bising2 x?

tulip said...

tak ahh. yang bising mungkin bila dia main roller coaster nyer. kalau jenis roller yang baik/mahal sikit ok la takde bunyi. kalo jenis yang kurang baik lama2 dia akan haus dan akn bunyi bising biler dia main roller tu.

Ain Suka Biru said...

owh yeke..
ok2
thanks eh
t ape2hal org tny ag!!
org minat nk bela!!
:d

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...